Traži kvalitet
257

Armin Muzaferija iskreno o karijeri: Ne prilagođavam se trendovima, radim što mi leži na srcu

N. C.
Armin Muzaferija (Foto: PR)
(Foto: PR)
Armin Muzaferija cijelu muzičku karijeru gradio je korak po korak, bez skandala i na kvalitetnim kompozicijama.

Muzika je njegova velika ljubav i posljednju pjesmu "Lasto moja" objavio je u martu, a ona je snimljena čak prije tri godine.

"Još jednom sam dokazao da ja ne radim komercijalno, već onako kako mi leži na srcu i duši. Osjetio sam da je sada vrijeme da publici predstavim 'Lasto moja'. Mislim da nisam pogriješio. Iako nisam opterećen brojem pregleda na YouTubeu, drago mi je kada vidim da je za dva mjeseca pjesma pogledana više od 850.000 puta. Dok se neki muzičari prilagođavaju današnjim trendovima i onome što publika traži, ja radim samo ono što mi leži na srcu", iskren je Muzaferija.

Naš umjetnik je sa svojim muzičarima održao i turneju po Velikoj Britaniji. Imao je koncerte u Glasgowu, Manchesteru, Birminghamu i Londonu. Ova turneja imala je i humanitarni karakter. Sav prihod od koncerata uplaćen je za pomoć narodu Palestine.

"Posao pjevača i umjetnika ima posebnu težinu i oni uvijek trebaju davati primjer. Iako moj rad često klasificiraju u pop muziku, u zadnje vrijeme etno-pop, ja sam neko ko je čitavog života usko vezan i uz ilahije i sevdah. Ako ste vezani za njih, onda ste vezani i za osmanlijsku i tesavufsku muziku. Nerijetko izvodim i numere na turskom jeziku, ali i na engleskom", nastavlja Armin.

Muzaferija se posebno raduje koncertu u Bihaću u nedjelju, 26. maja.

"Moj koncert bit će održan u sklopu centralne svečanosti obilježavanja Dana Unsko-sanskog kantona. Siguran sam da će to biti jedna prelijepa večer na Gradskom trgu u Bihaću. Krajina i Bihać su bedem Bosne i Hercegovine i uvijek se rado vraćam u ovaj dio naše prelijepe domovine", kaže naš umjetnik.