Poslušajte "Lasto mala"
161

Armin Muzaferija promovisao novu pjesmu: "Cijenimo svaki trenutak proveden sa voljenim osobama"

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Pjevač Armin Muzaferija obradovao je publiku novom pjesmom pod nazivom "Lasto mala".

Tekst je radio prof. Džemaludin Latić, muziku Alen Lemešević, a aranžirao ju je Adnan Mušanović.

Pjesma i video na najljepši način promoviraju bosanskohercegovačku kulturu, historiju i tradiciju, a zanimljivo je da je ona snimljena prije tri godine.

"Još jednom sam dokazao da ja ne radim komercijalno, već onako kako mi leži na srcu. Osjetio sam da je sada vrijeme da je objavim", rekao je Armin Muzaferija.

Video je sniman u Etno Begovom selu u Nišićima, a u njemu se pojavljuju članovi benda Armina Muzaferije, kao i akademski glumci Elmir Krivalić i Merjem Šiljak. Kako kaže Muzaferija, pjesma "Lasto mala" predstavlja odu bosanskoj ženi, a nosi pregršt emocija.

Promocija pjesme u Saburinoj kući (Foto: Press)
Promocija pjesme u Saburinoj kući (Foto: Press)

Spot koji je snimljen pod rediteljskom palicom Murisa Beglerovića i agencije "Gotiva", predstavljen je u Saburinoj kući, nacionalnom spomeniku na Kovačima.

"Nismo slučajno odabrali Saburinu kuću kao mjesto promocije, jer njen ambijent odgovara pjesmi i spotu. Poruka pjesme, koju smo dočarali i u spotu, jeste da cijenimo svaki trenutak proveden sa voljenim osobama te da nikada ne dođemo u situaciju da cijenimo stvari tek kada ih izgubimo. Važno je da cijenimo poklone koje nam Gospodar šalje i koje nam život donosi, da budemo zahvalni na svim blagodatima koje smo dobili od Boga, posebno na ljudima koji nas vole i koji nam posvećuju svoje vrijeme", naveo je Muzaferija.

Armin će u narednom periodu imati veliki koncert na Bajramskoj akademiji u njemačkom Heilbronnu, a prvi dan Bajrama će nastupiti u Srebreniku.