Promo
2

Aquarius Vils predstavio martovsku muzičku ponudu, očekuje se sjajna zabava

Martovski program Aquarius Vilsa počinje u petak 01.03. nastupom zeničkog hit benda Balkaneros koji bez greške kreira nezaboravan dernek.

Balkanerosi su veseo i netendenciozan, kosmopolitski orijentisan bend, raznovrsnog izraza, koji svojom neposrednošću publici šalje čistu, prostu poruku sreće, ljubavi, razigranosti i iskonske radosti života. Njihov repertoar čine super hitovi domaće produkcije i originalnih aranžmana.

Narednu večer 02.03. počinje Gonzo subotnja groznica sa bendom Ajla & Gonzo. Dobro poznati sarajevskoj publici, na plesni podij lansiraju muzičke bombe, domaće i svjetske produkcije. Oni koji su ih slušali znaju da je riječ o kvalitetnoj izvedbi i plesnoj atmosferi.

Posebni dan je 8. mart tokom kojeg će od 13:00 posjetioce zabavljati dvojac Mirza Pandur i Vedran Doder aka Two Silent, a od 22 sata u punom sastavu nastupaju Mirza i Panduri aktuelni hit bend čiji repertoar je za Dan žena sastavljen od najvećih romantičnih hitova koje poznaju sve generacije.

Subota 9. mart je rezervisana za odlične Inna & OMG, sarajevski cover bend koji predvodi atraktivna Ina Hamzić, koju domaća publika poznaje i po nastupima u Mjuziklima i drugim muzičkim formama. Autorica je i nekolicine pjesama, a njen nastup karakteriše velika energija, koju zajedno sa bendom projecira na publiku.

U petak 15.03. nastupa lokalni sastav Picardia čiji je repertoar najlakše opisati sa "domaće pjesme koje svi poznaju" što je jednostavno garancija za dobar provod.

Posebno se izdvaja subota 16.03. koju mnogi sa nestrpljenjem čekaju, jer nastupa regionalni hit klupski bend Loco. Ovaj bend pravi ekskluzivne svirke u Aquarius Vilsu tokom kojih u trosatnom nastupu drži publiku u plesnom transu. Zovu ih "party mašina" jer je s njima uvijek party atmosfera i visoko kvalitetna izvedba najpopularnijih stranih plesnih hitova. Imaju vjernu publiku koja ih prati po regionu, a njihov nastup mnogi po par mjeseci unaprijed planiraju kako ga nebi propustili.

Hit mjeseca je petak 22.03. kada će nastupiti najveći hitmejker regiona Neno Belan sa super ekipom Fiumens. Iz Aquairus Vilsa navode da za ovaj nastup vlada vanredno veliki interes, te je poželjno na vrijeme nabaviti ulaznice i napraviti rezervacije. Neno Belan & Fiumens je muzički sastav spontano nastao 1997. godine okupljanjem riječkih muzičara (Lea Rumore, Olje Dešića i Vedrana Križana) oko kantautora Nene Belana (Đavoli). Od 1997. godine do danas taj sastav svirao je samostalne koncerte. Dobitnici su mnogobrojnih nagrada i ekipa koja broji najveći broj mega hitova koji su krasili prva mjesta regionalnih muzičkih top lista. Njihove pjesme su opštepoznate, muzički stil veseo, razigran i lako dopadljiv. Ovo je drugi nastup u Aquariusu za koji se spremaju skoro dvije godine.

Subota 23.03. je susret sa sarajevskom harizmatičnom i veselom Lanom Hamza i njenim bendom koji će prirediti večer poznatih domaćih i stranih popularnih pjesama istkanim u posebnim plesnim aranžmanima.

Novo ime na regionalnij sceni su Dino Dvornik Experience Tribute bend. Prvi put nastupaju u Sarajevu i nestrpljivi su da prodrmaju plesni podij. Oni su odličan bend koji će nas vratiti u vrijeme ove jedinstvene funktastične muzike. Na čelu sa glumcem Nikolom Kerkezom, publici će donijeti pregršt funk ritmova i hitova Dine Dvornika. Kritičari navode da su Dininu muziku unaprijedli fantastičnim aranžmanima i novom ljubavnom energijom. Njihov nastup je obilježen markicom "ne propustiti".

Martovska priča završava u subotu 30.03 nastupom banjalučkog najboljeg cover benda Ginger Side. Na čelu sa Ninom Vučković, maestralnim soul vokalom, bend će posjetiocima ponuditi najbolje od domaće i svjetske muzičke produkcija ali u aranžmanima soul, funk i dance ritmova.

Sve informacije o programu su dostupne putem online servisa www.kupikartu.ba, FB stranice Aquarius Vils i putem telefona +387 61 210 788.