Ana Rucner o Eurosongu: Dat ću sve od sebe da dostojno predstavimo BiH

Piše: E. S. H./Klix.ba
26.11.2015. u 12:00
108
64
Ana Rucner o Eurosongu: Dat ću sve od sebe da dostojno predstavimo BiH
108
Ana Rucner o Eurosongu: Dat ću sve od sebe da dostojno predstavimo BiH Ana Rucner (Foto: Facebook)
Hrvatska violončelistica Ana Rucner će zajedno sa Fuadom Backovićem Deenom i Dalal Midhat-Talakić predstavljati našu državu na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope naredne godine. Ana je za Klix.ba izjavila da će dati sve od sebe da zajedno sa Dalal i Deenom dostojno predstavi Bosnu i Hercegovinu u Štokholmu.
"Volim kvalitetne projekte, a ovo je jedan od njih. Drago mi je što je Deen odabrao Dalal i mene u ovom projektu. Oni će svojim sjajnim vokalima, a ja violončelom, energijom i emocijom učiniti pjesmu posebnom i drugačijom, što je važno za Eurosong", kazala je Ana Rucner.

Dodala je da Deena poznaje već godinama i da joj je poznat njegov jedinstveni i ekstravagantni scenski nastup.

"Dalal doista prekrasno pjeva i bit će to sjajna pjesma. Dat ću sve od sebe da zajedno s Deenom i Dalal dostojno predstavim BIH", dodala je Ana.

Podsjećamo, Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) sinoć je objavila predstavnike BiH na takmičenju za Eurosong 2016. godine koje će se održati u Štokholmu u Švedskoj.

Dalal je kazala kako je nastup na Evroviziji ostvaranje njenog sna, te da joj je Deen na neki način pokušao približiti kako će izgledati nastup na evropskom muzičkom takmičenju.

Backović je u razgovoru za Klix.ba kazao kako ga je iznenadilo to što će ponovo predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskom takmičenju.

"Jednom kada se popneš na tu scenu poželiš da se opet nekada vratiš, ali definitivno nisam mislio da će to biti ove godine", rekao je Backović.

Autor pjesme kojom će se BiH predstaviti na Eurosongu je Almir Ajanović, a Bosanci i Hercegovci tek će u februaru imati priliku čuti pjesmu u specijalnom programu BHRT-a.


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: