{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amira Medunjanin predstavlja BiH na Svjetskom sajmu muzike

F
14.10.2010. u 16:37
0
Amira Medunjanin predstavlja BiH na Svjetskom sajmu muzike
0
Amira Medunjanin predstavlja BiH na Svjetskom sajmu muzike
Amira Medunjanin (Foto: Zijah Gafić)
Interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin, etnomuzikolog Vanja Muhović i članovi grupe "Divanhana" predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom sajmu muzike Womex od 27. do 31. oktobra u Konpenhagenu.
Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom u Art kući sevdaha u Sarajevu Vanja Muhović istaknuo je da će predstavnici iz BiH na tom skupu izvesti gradsku tradicijsku muziku BiH - sevdalinku.

Naglasio je da će to biti prvo zvanično predstavljane BiH na tom skupu muzičara, a za tu priliku štampana je i knjižica u kojoj je dat prikaz sevdalinke kroz historiju. Na bh. štandu bit će predstavljena izdanja savremenih muzičara i interpretatora sevdalinke starije generacije, kao i manje poznati muzički pravci poput sazlijske muzike i prvi snimci sevdalinke.

Amira Medunjanin ističe da će BiH predstavljati mladi ljudi koji adekvatno mogu predstaviti muzičku tradiciju BiH. Dodaje da je ona na Womexu bila nekoliko puta samoinicijativno.

Womex (World Music Expo) je vodeći svjetski sajam tradicijske muzike iz svih dijelova svijeta. U dnevnom dijelu tog događaja održavaju se prezentacije i razni susreti, a u večernjem koncerti.

Organizatori odlaska bh. ekipe u Kopenhagen je Udruženje Promo kultura i Art kuća sevdaha, a bh. ekipu čine i Lamija Šeper, Arnela Kordić, Nedžad Mušović, Neven Tunjić i Tajfun Kesgin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: