26. aprila
9

Amira Medunjanin će 15 godina muzičke karijere proslaviti u Mostaru

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Koncert muzičke dive Amire Medunjanin održat će se u četvrtak 26. aprila, s početkom u 20 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Bh. umjetnica održat će održati u pratnju Simfonijskog orkestra Mostar te hrvatskog muzičara Ante Gele, koji je kazao kako mu je veliki gušt i čast što će nastupiti u Mostaru.

"Saradnja s Amirom već dugo traje, imali smo koncerata, nastupa i snimanja. Ove godine me posebno veseli orkestar, priča s kojom smo krenuli s zagrebačkim solistima i zagrebačkom filharmonijom što je u mojim očima najveća muzička forma koju muzičar može poželjeti", istaknuo je Gelo.

Direktorica Simfonijskog orkestar Mostar Snježana Zovko rekla je kako je velik čast Simfonijskog orkestra ugostiti muzičku divu te kako je orkestar dao svoj maksimum u pripremi ovog koncerta.

Amira Medunjanin rekla je kako je njezina muzička priča u svijetu profesionalnog bavljenja muzikom počela u Mostaru.

"Petnaestu godišnjicu obilježiti u gradu Mostaru, gdje je sve poteklo mi je genijalna stvar", kazala je muzička diva, naglašavajući kako je za nju velika stvar što će nastupiti sa Simfonijskim orkestrom Mostar.