{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amira Medunjanim singlom "Oj Meglica" najavljuje album "Ascending"

19.7.2018. u 14:59
12
3
Amira Medunjanim singlom "Oj Meglica" najavljuje album "Ascending"
12
 
Amira Medunjanin ove godine obilježava 15 godina uspješne muzičke karijere. Nakon svih ovih godina, Amira će jubilej proslaviti objavljivanjem studijskog albuma "Ascending" koji predstavlja retrospektivu njenog cjeloukupnog muzičkog opusa i postavlja nove smjernice za budućnost.
Albumom "Ascending" Amira također najavljuje veliki koncert i druženje s publikom "Amira Medunjanin and TrondheimSolistene", u Areni Pula, 3. augusta.

U proteklom periodu Amira je objavila pet studijskih albuma i održala na stotine koncerata širom svijeta. Amirino muzičko putovanje je posve neobično - napustila je siguran posao kako bi se u potpunosti posvetila promoviranju tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine i regije, a njena opredijeljenost i ustrajnost utjecala je na mnoge mlade muzičare koji su slijedili njen primjer.

Petnaestu godišnjicu svog muzičkog puta Amira je odlučila obilježiti albumom koji nije tipična ili "best of" kompilacija, već ipak nešto više.

"Iskreno, nisam željela objavljivati suhoparnu kompilaciju pjesama s prethodnih albuma. Ne uklapa se u priču o nama samima. Iako se radi o rekapitulaciji mog dosadašnjeg muzičkog života, pored već objavljenih pjesama koje su snimljene u novim aranžmanima, na albumu se nalazi nekoliko pjesama koje sam izvodila na koncertima, a nikada nisam imala priliku snimiti i nekoliko novih kompozicija koje su našle mjesto u ovom konceptu", opisuje Amira.Objavljivanje albuma "Ascending" 27. jula, Amira najavljuje pjesmom "Oj Meglica". Na toj se pjesmi prvi put se dogodila saradnja Amire Medunjanin i Vladimira Kočiša Zeca.

"Da, to je interesantno. Gospodin Kočiš ima zaista besprijekornu karijeru i kada su u pitanju Novi Fosili, svi znamo njihov kompletan opus. Nekada prošle godine Vladimir Kočiš je došao kod Ante Gele u muzički studio i rekao da je napisao pjesmu 'Oj Meglica' koja bi mogla biti za mene. Naravno, snimili su pjesmu na licu mjesta i poslali mi je da poslušam. A ja sam se oduševila na prvu i zaista mi je bilo jako važno snimiti tu pjesmu na ovom albumu. Pjesma je napisana na međimurskom dijalektu i nadam se da će se dopasti publici. Meni je sjajna!", izjavila je Amira.

Samo nekoliko dana nakon izlaska albuma, Amiru čeka još jedan veliki događaj kojim obilježava 15 godina muzičke karijere, a riječ je o velikom koncertu u Areni u Puli gdje dolazi prvi put.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: