Duo The Chainsmokers
34

Američki muzičari bit će prvi u historiji koji će nastupiti "na ivici svemira"

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američki duo The Chainsmokers će ući u istoriju postavši prvi koji će nastupiti na rubu svemira 2024. godine.

Drew Taggart i Alex Pall svirat će u kapsuli pod pritiskom pričvršćenoj za stratosferski balon na koncertu bukvalno van ovoga svijeta.

Privatna kompanija za istraživanje svemira World View održat će prvi koncert takve vrste, a dance-pop bend će se pridružiti grupi uglavnom naučnika i inženjera na jednom od svojih inauguracijskih letova 2024.

Chainsmokers je rekao u izjavi za AP: "Uvijek smo sanjali o odlasku u svemir i oduševljeni smo time da sarađujemo s World Viewom kako bismo ostvarili ovu avanturu i iskustvo".

"Znamo da će pogledi na Zemlju i svemir biti nevjerovatni i inspirativni i nadamo se da ćemo ovaj let iskoristiti za kreativnost na budućim projektima", dodali su.

Ryan Hartman, glavni izvršni direktor novonastale kompanije za svemirski turizam, je dodao da je sve to dio cilja kompanije da svojim radom inspiriše "nove perspektive".

"Razmišljamo o inspiraciji novih perspektiva i o tome kako te nove perspektive mogu dovesti do radikalno poboljšane budućnosti naše Zemlje. Sposobnost da dopremo do publike grupe The Chainsmokers kroz rad Alexa i Drewa doprinosi i našoj misiji. To je nešto čime sam lično inspirisan i zbog čega sam uzbuđen", ispričao je.

"Upravo sam vidio iz prve ruke i lično kako njihova muzika dopire do mnogo različitih grupa, mnogo različitih starosnih grupa i koliko su strastveni prema svojoj muzici i svojoj umjetnosti. To odgovara našoj strasti prema onome što radimo", zaključuje.