CODE In The House party
0

VIDEO / Alex Gaudino nastupa 2. septembra u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Alex Gaudino
Alex Gaudino
Serija partyja CODE In The House, koji se tokom ljeta 2011. održavaju u 12 bh. gradova, bit će završena velikim CODE In The House partyjem u Sarajevu, koji će se desiti u petak 2. septembra u Domu mladih KSC Skenderija. Kao glavna zvijezda na ovom događaju nastupit će Alex Gaudino, DJ i producent iz Italije i tvorac hitova Destination Calabria, Watch Out, I'm In Love (I Wanna Do It), What A Feeling.

Podršku ovom izvrsnom DJ-u pružit će DJ Aljosha i DJ Jasmin, te VJ Shimek i VJ Maya. CODE In The House party u sarajevskom Domu mladih donijet će i nekoliko noviteta u produkcijskom smislu, a sve u cilju kako bi se pružio nezaboravan ugođaj za posjetitelje.

Informacija kako doći do ulaznica za ovaj spektakularni događaj bit će objavljena uskoro putem sredstava informiranja, Facebooka i web www.fds.ba.

Podsjećanja radi, CODE In The House party-iji već su održani u Novom Travniku, Zenici, Bihaću, Tuzli, Mostaru, Banja Luci, Širokom Brijegu i Neumu. U naredne dvije sedmice CODE će posjetiti Doboj, Brčko i Bijeljinu, nakon čega slijedi završni party u Sarajevu.

DJ Alex Gaudino (Salerno, Italija) muzičku karijeru započeo je radeći za Flying Records i UMM, nakon čega, uz podršku poznate italijanske izdavačke kuće TIME, 1998. godine osniva vlastiti label - RISE Records i producira nekoliko desetina hit pjesama.

U decembru 2006. izdao je Destination Calabria, koja je spoj vokala pjesme Destination Unknown Crystal Watersa iz 2004. godine i zvuka saksofona. Pjesma je postigla veliku popularnost širom Evrope i našla se na top 10 listama u devet evropskih zemalja.

Za Alexa Gaudino-a je 2008. bila posebna godina. Njegov single Watch Out, kojem je vokal "posudila" britanska pjevačica Shena, završio je na Top 20 u Velikoj Britaniji i postao nezaobilazan "artikl" u playlistama DJ-eva širom Evrope.

Za Universal Records Gaudino je te, 2008. godine, izdao svoj prvi album My Destination. Krajem 2009. Gaudino je započeo rad na svom drugom albumu Magnificient, a u oktobru 2010. izdao je prvi single sa tog albuma - pjesmu I'm In Love (I Wanna Do It), koja je dospjela na 10. mjesto top listi UK Singles Chart i Dutch Top 40.

Treba napomenuti i da će se dugoočekivani drugi studijski album Alexa Gaudino-a Magnificient na tržištu pojaviti najesen 2011. godine.