Sa albuma "Tajno"
31

Alen Islamović objavio novi spot koji je snimio na prelijepoj Uni

E. Sk.
Alen Islamović, pjevač Bijelog dugmeta obradovao je publiku novim spotom. Riječ je o pjesmi „Aj, jaj, joj, koji mi je moj“ za koju je video snimio prošle godine tokom nastupa Alena i njegovog benda u sklopu manifestacije Una regata 2019.

"Muziku i tekst sam uradio sam, a aranžman u saradnji sa Dragomirom Herendićem Dragijanijem. Pjesma je objavljena na mom posljednjem albumu 'Tajno', koji se pojavio pod markicom 'Croatia Recordsa'. Ovo je pjesma koja zove na ples, ima dobar ritam i podsjeća na nešto. Dobro je Goran Bregović govorio: 'Pjesme koje ne mirišu ni na šta, baci ih'“, kazao je Islamović.

Dok je montirana bina na koncertu u okviru Una regate, prepričava Islamović, postavljana je oprema i oni su svirali, nedaleko od Une.

"Una ima toliko prirodnih ljepota i lokacija da bih mogao snimiti dvije hiljade spotova. Za pjesme 'Tamo daleko' i 'Dragocjena moja' smo također radili spotove u okolini Bihaća", govori Islamović.

Aktuelni album "Tajno" Islamović je najavio pjesmom "Nije mi dobro", koju potpisuje Amil Lojo sa svojim saradnicima.

"Na ovom albumu sam sarađivao sa raznim muzičarima, od bubnjara Senada Šute iz 'Dubioze kolektiv', preko Igora Matkovića, klavijaturiste iz 'Crvene jabuke' do mnogih drugih poznatih muzičara iz regiona. To su odlični studijski muzičari koji donose energiju u određenim pjesmama. Album promoviram već šest mjeseci, a održali smo oko 47 velikih koncerata širom regiona", kaže Islamović.