Puna dvorana Mejdan
180

Aleksandra Prijović priredila spektakl u Tuzli, koncert pratilo osam hiljada ljudi

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Trenutno jedna od najpopularnijih srbijanskih pjevačica Aleksandra Prijović večeras je održala spektakularan koncert u dvorani Mejdan u Tuzli. Njen prvi nastup pratilo je više od osam hiljada osoba, a drugi koncert zakazan je za sutra uvečer.

Vidno raspoložena i sa posebnom emocijom, Prijović je koncert pred svojim fanovima u Tuzli počela numerom "Za nas kasno je", izmamivši već u prvim taktovima ovacije prisutnih, koji su se u Mejdanu počeli okupljati nekoliko sati prije početka muzičkog spektakla.

Nakon toga su se nizali hitovi sa posljednjeg, ali i svih ranijih albuma. Među njima su pjesme "Dam, dam, dam", "Marš", "Prvi si počeo", "Sve po starom", "Psiho", Za nas kasno je", "Legitimno", "Bogata sirotinja"...

Svaku od izvedenih numera, publika u Mejdanu je nagrađivala gromoglasnim aplauzima, a ovu koncertnu noć upotpunili su i specijalni gosti Dejan Kostić i Andreana Čekić.

Muzički spektakl dodatno su obogatili i vizuelni efekti, posebne plesne koreografije, kao i odjevne kombinacije u kojima se Prijović pojavljivala na bini.

Prijović trenutno smatraju regionalnim muzičkim fenomenom, a za njene nastupe se munjevito traži karta više. Opća pomama za ulaznicama je vladala i u Tuzli, gdje će ova pjevačica nakon prvog održati i drugi koncert, najavljen za sutra uvečer, također u Mejdanu.

Ova dva koncerta su sastavni dio regionalne turneje "Od istoka do zapada" u okviru koje je ranije održano pet nastupa u Zagrebu te po tri u Sarajevu i Beogradu. Također, zasad još uvijek jedan koncert Prijović je zakazala i u Zenici.

Kao i na svim ranijim nastupima u okviru turneje, koncertu u Tuzli prisustvovali su članovi porodice Prijović, koji su joj u neposrednoj blizini bine pružali nesebičnu podršku.