Uspjeh
69

Album "Nomad's revenge" Adisa Kutkuta Billaina nominovan za album godine

E. Lj.
Samostalni album Adisa Kutkuta Billaina "Nomadʼs revenge" nominovan je za najbolji album godine na prestižnom britanskom godišnjem događaju Drum&Bass Arena Awards 2019. koji nagrađuje najveća svjetska d'n'b dostignuća.
Album se našao rame uz rame među izdanjima svjetski poznatih producenata "Chase and Status", "State of Mind" i "Makotom".

"Ljudi koji su glasali vjeruju u inovaciju i izazove. Cilj mog albuma je da razbije zidove konvencionalne muzike i predstavi nešto sasvim novo. Iznad svega mi je drago što je publika ovim putem prepoznala i podržala uporan rad. Bez obzira na ishod, već sam sretan i hvala svima na ovoj gesti. Pripremam i drugi album, jer mi je Nomad's Revenge pokazao pravi put", istakao je Adis Kutkut Billain.

Podjećamo, radi se o o prvom bh. sci-fi albumu koji je u potpunosti multimedijalan, u kojem se organski prožimaju muzika, ilustracija i video. Narativ je ispričan putem elektronske muzike koja ima i elemente radiodrame, dok je vizuelni segment kombinacija stripa, animacije i filma. Karakterišu ga i mnogobrojne domaće i inostrane kolaboracije iz oblasti muzike, glume, ilustracije, 3D dizajna, 2D i 3D animacije, vizualnog programskog jezika i fotografije .

Glasanje traje do 10. novembra a podršku albumu možete dati glasanjem putem ove stranice.