Album "Nomad's revenge" Adisa Kutkuta Billaina nominovan za album godine

Album "Nomad's revenge" Adisa Kutkuta Billaina nominovan za album godine
69
E. Lj.
6.11.2019. u 11:14
2
komentara
69

dijeljenja
Samostalni album Adisa Kutkuta Billaina "Nomadʼs revenge" nominovan je za najbolji album godine na prestižnom britanskom godišnjem događaju Drum&Bass Arena Awards 2019. koji nagrađuje najveća svjetska d'n'b dostignuća.
Album se našao rame uz rame među izdanjima svjetski poznatih producenata "Chase and Status", "State of Mind" i "Makotom".

"Ljudi koji su glasali vjeruju u inovaciju i izazove. Cilj mog albuma je da razbije zidove konvencionalne muzike i predstavi nešto sasvim novo. Iznad svega mi je drago što je publika ovim putem prepoznala i podržala uporan rad. Bez obzira na ishod, već sam sretan i hvala svima na ovoj gesti. Pripremam i drugi album, jer mi je Nomad's Revenge pokazao pravi put", istakao je Adis Kutkut Billain.Podjećamo, radi se o o prvom bh. sci-fi albumu koji je u potpunosti multimedijalan, u kojem se organski prožimaju muzika, ilustracija i video. Narativ je ispričan putem elektronske muzike koja ima i elemente radiodrame, dok je vizuelni segment kombinacija stripa, animacije i filma. Karakterišu ga i mnogobrojne domaće i inostrane kolaboracije iz oblasti muzike, glume, ilustracije, 3D dizajna, 2D i 3D animacije, vizualnog programskog jezika i fotografije .

Glasanje traje do 10. novembra a podršku albumu možete dati glasanjem putem ove stranice.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...