Kolege o Dininoj pjesmi
0

"Ako se ikad popnemo na tron, to će biti sad"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Ne stišavaju se, naravno, komentari nakon premijernog izvođenja pjesme Dine Merlina "Love in Rewind" u studiju BHT u ponedjeljak. Nas je zanimalo šta o svemu misle Dinine kolege, te muzičari koji su već nastupali na takmičenjima za najbolju pjesmu Evrope.

Čovjek koji je ostvario najbolji plasman dosad za BiH (3. mjesto s pjesmom "Lejla" u Atini 2006. godine), Hari Varešanović, ističe da mu se pjesma dopala već na prvo slušanje.

"Jedna je od najljepših iz Dinine radionice. Originalno, neobično, magično, lijepo je urađen aranžman. Engleska verzija je odlična, ne poznaje se taj slavenski naglasak, već naprotiv, zvuči svjetski, što znači da je itekako prilagodljiva za evropsko tržište. Ako se ikad budemo popeli na tron, to će biti ovog puta", rekao je Hari za Sarajevo-x.com.

Ne možemo sumnjati u Dinu Merlina

Prošlogodišnji predstavnik BiH u Oslu, Vukašin Brajić, prijatno je iznenađen Merlinovom pjesmom.

"Sviđa mi se što je na engleskom, jer je tako više ljudi može razumjeti, a uz to lako je pamtljiva. Ja sam je zapamtio već nakon prvog slušanja, što smatram izuzetno bitnim. Stilski, pjesma nije po mom ukusu jer to ne slušam, ali nema razloga da sumnjamo u Dinu Merlina", rekao nam je Vukašin.

Davor Ebner, pjevač koji nas je 2009. predstavljao s grupom "Regina" u Moskvi, je kazao da je čuo pjesmu, ali da nema komentar. Na upit koje mjesto možemo očekivati na Eurosongu u Njemačkoj, Ebner je rekao da nije dobar prognozer.

Mija Martina Barbarić također je osjetila čari Eurosonga, 2003. godine u Rigi, a što se tiče očekivanja od nastupa u Njemačkoj, smatra da je nezahvalno davati prognoze.

"Plasman ovisi o puno toga, spremnosti izvođača i sreće. Nastupala sam na Eurosongu i znam koliko to nosi stresa sa sobom. Dino je također bio jednom i on zna da se tamo može i odlično zabaviti. Što se tiče Njemačke, najbitnije je da on otpjeva dobro i da bude zadovoljan, a ja ću, naravno, držati fige Dini i ekipi", kaže za naš portal Mija Martina.

Nadamo se glasovima iz cijele Evrope

Dodala je kako joj se baš ne sviđa što je pjesma na engleskom, te da bi ona prije izabrala kombinaciju pola bosanski - pola engleski.

Enver Lugavić Kice još nije nastupao na Eurosongu, ali njegovo vrijeme tek dolazi, pa ni to nije isključeno. Kicetu je pjesma "Love in Rewind" super:

"Dino Merlin je ispekao svoj zanat i pokazao da radi na svjetskom nivou. On je prava zvijezda, tako da se možemo nadati glasovima iz regije, ali i iz ostalih zemalja Evrope".