{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Šaran: Zeznuto je napraviti album, a ne ponavljati se, jer desetljećima živimo u istom krugu

Piše: E. Lj./Klix.ba
11.4.2018. u 21:44
14
31
Adnan Šaran: Zeznuto je napraviti album, a ne ponavljati se, jer desetljećima živimo u istom krugu
14
Adnan Šaran: Zeznuto je napraviti album, a ne ponavljati se, jer desetljećima živimo u istom krugu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastup popularne rock grupe Skroz u sarajevskom klubu Jazzbina, ali i rad na novom albumu povod je razgovora s liderom i tekstopiscem ove grupe Adnanom Šaranom koji nam je rekao kako će novi album, bez obzira na iste teme, biti drugačiji od dosadašnjih muzičkih izdanja grupe Skroz.
"Bit će to dobra svirka, dobar dernek. Ali ako zasvira u pravom trenu, prave note u pravom tempu", rekao nam je Šaran o nastupu u Jazzbini koji će biti održan 13. aprila.

Dodaje kako su mu draže svirke u manjim prostorima.

"Ljudi koji vole našu muziku su izgleda u manjini. Više puta sam čuo kako gazde govore: 'Ovi što vas slušaju došli bi, ali nemaju para'. Naravno da bih volio imati veći koncert u Sarajevu, ali taj koncert bi očigledno trebao biti humanitarnog tipa", rekao je.

Kaže nam i da će uskoro s ekipom iz benda početi raditi na novom albumu koji će se znatno razlikovati od njihovih prethodnih albuma. Iako je većina članova ove sarajevske grupe u stisci s vremenom zbog redovnog posla, Šaran se nada da će novi album biti objavljen ove godine.

"Teško je napraviti nešto novo, ali trud se uvijek isplati. Novi album će biti drugačiji, jer svako djelo je živi organizam koji živi sam za sebe. Teme su uvijek iste - ljubav, stanje svijesti, kao i to da bi moglo biti bolje jednog lijepog i sunčanog dana, mada ne mora biti", rekao je.

Dodao je kako je teško napraviti nešto novo najviše zbog društveno-političke situacije koja je jednaka posljednjih 20 godina.

"Stvari koje sam napravio prije 20 godina aktuelne su i danas. Ne možeš ljudima podvaljivati i pjevati o istim stvarima, mada svi vide kakva je stvarnost. Zeznuto je napraviti album, a ne ponavljati se, jer 20 godina živimo u istom krugu. Spinovana stvarnost nas mori već desetljećima, zarobljeni smo u prostoru i vremenu, neki klinci nikad nisu bili na moru, neka djeca žive na jednoj strani grada i nemaju želju da vide šta je to na drugoj strani, omladina je desno nastrojena...", rekao je Šaran opisujući bh. društveno-političku situaciju.

Smatra da postoji alternativa trenutnoj situaciji i naglašava da iz tog razloga moramo učiti djecu pravim vrijednostima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: