Fanovi razočarani
0

Adele otkazala preostala dva koncerta u Londonu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska pjevačica Adele je zbog oštećenih glasnih žica otkazala posljednja dva koncerta svoje svjetske turneje koji su trebali biti održani prošlog vikenda na Wembley stadionu u Londonu.

U petak navečer Adele je objavila vrlo emotivnu izjavu napisavši kako jednostavno nije sposobna pjevati na posljednja dva koncerta.

"Malo je reći da mi je slomljeno srce. Strašno sam željela da održim koncerte i čak sam pomišljala da pjevam na playback samo da mogu biti s vama, ali to nikad nisam radila i nikad i neću", napisala je Adele na društvenim mrežama.

Dvadesetdevetogodišnja pjevačica rekla je fanovima da će novac za ulaznice biti vraćen.

No, neki fanovi su izrazili ljutnju ovakvom odlukom, navodeći kako će možda refundirati novac za karte, ali ne i za troškove uzaludno plaćenih hotela i voznih karata do Londona.

Pjevačica koja je osvojila 15 Grammyja rekla je kako joj je ljekar, nakon što joj je pregledao grlo, savjetovao da ne održi koncerte.

Adele je 2011. godine morala otkazati turneju u SAD-u i Velikoj Britaniji zbog operacije grla.

Otkazanim koncertima Adele je trebala završiti turneju koja je počela prošle godine, a tokom koje je nastupala u Evropi, Sjevernoj Americi, Australiji i Novom Zelandu. U četvrtak je na Wembleyju nagovijestila da bi joj ovo mogla biti posljednja turneja.