Zaradila 20 miliona funti
1

Adele je najbogatija mlada britanska muzičarka

Klix.ba
Adele
Adele
Ona je snimila jedan od najprodavanijih albuma ikada, a prošlu godinu je provela slušajući hvalospijeve o sebi i primajući nagrade. Sa 23 godine superstar Adele, zahvaljući napornom radu i talentu, na svojim bankovnim računima ima bogatstvo od 20 miliona funti.

Posljednjih 14 miliona je zaradila u samo 12 mjeseci. Pjevačica, inače rođena u Londonu, dospjela je na vrh liste najbogatijih mladih britanskih muzičara Sunday Timesa. Ovaj uspjeh je postigla zahvaljujući svom drugom albumu pod nazivom “21”. Adele svakako nije jedina mlada pjevačica koja zarađuje milione. Njena bivša školska kolegica Jessie J je također dospjela na listu mladih muzičara milionera u Velikoj Britaniji, sa zaradom od pet miliona funti.

Muzičari koji imaju manje od 30 godina, a zaradili su milione, su još i Cheryl Cole, koja je na drugom mjestu po zaradi, sa 12 miliona funti, Leona Lewis sa također 12 miliona, Katie Melua 12, Joss Stine 10, a zatim slijede Craig David sa osam, Duffy sa šest miliona dolara te mnogi drugi.