Muzika
0

2Cellos obećava energični rock show večeras u Domu mladih

Piše: N. J.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Muzički dvojac 2Cellos večeras će u sarajevskom Domu mladih održati koncert kojim će završiti svoju svjetsku turneju.

Slavni čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser u Dom mladih stižu drugi put i vesele se ponovnom susretu sa sarajevskom publikom u prostoru u kojem su, kako su istakli na današnjoj konferenciji za medije uoči koncerta, prije dvije godine održali svoj prvi koncert uopće.

Kao i svi njihovi koncerti i ovaj je potpuno rasprodan, a organizatori iz agencije PRimera su danas pustili dodatnih 50 ulaznica koje se prije početka koncerta koji počinje večeras u 21 sat, mogu kupiti u Bosanskom kulturnom centru i na platou Skenderije.

"Radujemo se novom dolasku tu gdje smo prije dvije godine održali svoj prvi koncert uopće te imamo lijepe uspomene vezane za Sarajevo. Što se tiče repertoara, svirat ćemo obrade sa našeg prvog i drugog albuma, ali i neke od obrada kojih nema na ta dva albuma, a možda se pojave na trećem. Oni koji nas prate znaju da naši nastupi počinju u laganom ritmu, koji potom raste i prerasta u istinski rock show", rekao je Luka Šulić.

Stjepan Hauser je rekao kako jedva čekaju da izađu na scenu zajedno sa bubnjarom Dušanom Kranjcom. "Ne možemo iščekati da počnemo sa svirkom, a bit će tu za svakog ponešto. Kao i uvijek dosad, publika je ta koja će nam dati energiju za nastup, tako da nam je sigurno neće ponestati u planirana četiri sata nastupa", dodao je Hauser, koji je ovom prilikom otkrio da ima bosanske korijene, budući da je njegova majka iz Kaknja.

Govoreći o muzici koju sviraju, Hauser je istakao kako 2Cellos od rock numera pravi klasično remek djelo, a dvojac je također istakao kako sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, ali i posjećenim njihovim nastupima mogu ocijeniti da je sve više mladih ljudi zainteresirano za klasičnu muziku.

Druženje sa 2Cellos za vlasnike VIP ulaznica nastavlja se poslije koncerta u gala restoranu "Četiri sobe gospođe Safije".