Sjajna zabava
209

Mostarci uz nezaboravne hitove Zabranjenog pušenja ušli u Novu godinu

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Više od pet hiljada građana Mostara pjevajući i plešući na platou iza Gimnazije proslavili su ulazak u Novu godinu. Za dobru zabavu zadužene su bili kultni bend Zabranjeno pušenje i sjajni S.A.R.S. koji su priredili pravi višesatni muzički spektakl.

Iako se svašta pričalo Zabranjeno pušenje je s ovacijama dočekano, a krenuli su indikativno s pjesmom "Otpor stoko". Nizali su se hitovi kao što su "Zenica blues", "Pišonja i žuga" i "Karabaja"...

Posljednja pjesma koji su Sejo i ekipa s hiljadama Mostaraca otpjevali u staroj godini bila je "Djevojčice kojima miriše koža". Svi su i zaboravili na odbrojavanje, a onda je uslijedio vatromet i šampanjac.

Nakon čestitanja slijedila je "Možeš imat' moje tijelo" dok je nebo nad gradom na Neretvi parao nikad veći vatromet ispaljivan s raznih strana grada.

Prije Pušenja nastupio je odlični beogradski S.A.R.S. s kojim je mostarska publika u jedan glas pjevala hitove "Buđav lebac", "Perspektiva", "Rakija"...

Poslije Pušenja publika je pjevala uz mostarski bend Dobre vibracije, a zabava je krenula nastupom DJ Roof AW.

Mostarci koji nisu ponoć čekali iza Gimnazije veselili su se po brojnim ugostiteljskim objektima, a većina ipak kod svojih domova. Kako su nam kazali iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona sve je prošlo mirno i bez incidenata.