Hrabra i ponosna
225

Martina Mlinarević emotivnom porukom čestitala Dan žena pripadnicama ljepšeg spola

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Povodom Dana žena, književnica i novinarka Martina Mlinarević svojim je pratiteljicama na Facebook profilu napisala je dirljivu čestitku ženama i poručila da žene trebaju biti žene čak i kada im samo naoko uzmi sastavni dio žene.

Naime, Martina je prije godinu i pol otkrila da ima rak dojke. Od 2017. godine bori se s ovom opakom bolešću i do sada je imala nekoliko operacija.

"Budi žena i kad ti naoko uzmu sastavni dio žene. Iz svake rupe načini cvijet, ne mireći se. Iz svakog tvog ponora nek nikne karanfil borbe, što krvari neposustajanjem. Neka se zauvijek zapamti da si bila. Jednom kad se okreneš iza sebe, da možeš reći - je*ote, bio je to sjajan život! Živi ga gola i otvorena, i znati ćeš koga zaista imaš uz sebe. Sretan Osmi mart, svakoj od vas", napisala je Mlinarevićeva.

Ova bh. književnica, pjesnikinja i kolumnistica Martina Mlinarević već duže vrijeme javno i otvoreno govori o raku dojke podižući na taj način svijest ljudi o ovom problemu. Ona je čak odlučila javno pokazati kako izgleda nakon mastektomije dojke.

Ovim hrabrim činom Mlinarevićeva je poslala snažnu poruku svim ženama, te ih upozorila da žene nakon mastektomije ne trebaju nazivati "nakazama" jer sutra to mogu biti i one.