"Plesao u maminom stomaku"
0

VIDEO / Mali Kinez koji savršeno imitira Michaela Jacksona

Sarajevo-x.com
Foto: CNN
Foto: CNN
Četverogodišnji Kinez poznat kao Xiao Bao postao je prava međunarodna zvijezda nakon što je uočen njegov talenat imitiranja plesnih pokreta slavnog Michaela Jacksona.

Dječak pravog imena Wang Yiming za kratko vrijeme postao je veoma poznat u svojoj zemlji, ali i izvan nje. Do sada se pojavio u brojnim TV showovima u Americi, a nastupao je i na otvaranju svjetske izložbe u Šangaju.

Svojim plesnim pokretima dječak jednostavno plijeni pažnju javnosti, a kada na scenu izađe u kostimu poput Michaela Jacksona i počne plesati uvijek ga dočekaju brojne ovacije publike.

Miljenik medija, Xiao Bao, počinje plesati i na prve zvuke muzike. Njegova majka kaže kako je takav oduvijek bio.

"Dok je bio još manji čim bi čuo muziku počinjao bi plesati. No, nismo znali da ima toliko dara," kazala je Bian Aiqing.

Maleni Kinez rođen je prerano te su ljekari roditeljima savjetlovali da se počne baviti fizičkim aktivnostima kako bi ojačao mišiće. Roditelji nisu ni slutili da će njihov sin tako brzo uhvatiti ritam i plesati tako dobro da će naprosto oduševljavati cijeli svijet.

Xiao Bao pleše od svoje druge godine. Do sada je naučio da imitira skoro sve pokrete preminulog kralja popa.

"I prije nego što sam se rodio slušao sam muziku i plesao u maminom stomaku", kazao je Bao, prenosi Daily Telegraph.

Strast malenog Kineza ipak je skupo koštala njegove roditelje koji svakog mjeseca moraju izdvojiti najmanje 2.350 eura za njegove lekcije plesa i odjeću.

Inače, Michael Jackosn koji je preminuo 25. juna 2009. godine veoma je popularan u Kini.