magazin
1

Provokativna latina Bernice Burgos

Klix.ba
Majka, model i poduzetnica. Ove riječi opisuju Portorikanku Bernice Burgos, koja je naizgled preko noći postala najdominantniji i priznati urbani model.

Prije nekoliko godina, tridesetšestogodišnja Burgos prepoznala je jedan nedostatak u modnoj industriji; mali izbor odjeće za spavanje koja bi pristajala ženama svih oblika i veličina.

Od tada je razvila ono što je sada preraslo u Bold & Beautiful brand koji nudi takvu liniju udobnosti i seksipila. Kada je riječ o dizajniranju, u tome joj pomaže kćerka Ashley.

"Kao portorikanskoj ženi koja je odrasla u španskom Harlemu, za mene je važno učiti kćerku kako napredovati. Bold & Beautiful pruža mi priliku za povećanje poslovanja s kćerkom i zadovoljavanja potrebe u modnoj industriji za odjećom za spavanje koja čini da se žene osjećaju udobno i seksi u isto vrijeme", izjavila je Burgos.

Provokativna tamnoputa latina karijeru modela započela je s 27 godina, a uspjeh je ubrzo doživjela u nacionalnim časopisima kao što su XXL i SHOW. Njenoj popularnosti također svjedoče nastupi u više muzičkih spotova te filmova i serija.

Njenim seksi oblinama nije odolio ni slavni reper Drake s kojim je bila u ljubavnoj vezi. Djevojka afričkog, američkog, indijskog i latino porijekla sebe opisuje kao iskrenu, stidljivu i dragu djevojku, ali i veoma tvrdoglavu.