Festival "Golub mira"
100

Ljepotice na Fashion festivalu u Kaknju predstavile kreacije osam evropskih modnih kreatora

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U Domu kulture Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj u subotu navečer održan je prvi Fashion festival "Golub mira" na kojem je osam kreatora iz Evrope predstavilo svoje kreacije.

Spoj mode, elegancije, raskoši i ljepote predstavljen je kroz večernje i svečane haljine, vjenčanice i druge odjevne dodatke koje su u subotu navečer u Kaknju predstavile lijepe djevojke pred blizu stotinu prisutnih.

Ovo je prvi modni festival međunarodnog karaktera koji je održan u Kaknju, a ideja je potekla od Kakanjca Diaza Kove koji već nekoliko godina kreira torbe i organizator je modnih događaja u BiH i svijetu.

U izjavi za Klix.ba prije početka revije je kazao kako je ovo samo početak te da je cilj da "Golub mira" izbriše granice i poveže modne kreatore regije, Evrope, pa i svijeta.

"Svi kreatori koji su večeras predstavili svoja remek djela su moji prijatelji s kojima sam učestvovao u nekim evropskim gradovima na festivalima mode. Ovo nije samo Kakanj i Bosna i Hercegovina, ovo je region, a isto tako pišu i mediji u Crnoj Gori, Hrvatskoj i drugim državama", kazao je Kova te dodao da je interesovanje za drugo izdanje "Goluba mira" već sada veliko te da brojni dizajneri žele naredne godine predstaviti svoje kreacije.

Ljepotice koje su nosile kreacije modnih dizajnera nagrađene su aplauzom, a svim učesnicima, partnerima i kreatorima uručena su simbolična priznanja "Golub mira".