magazin
4

Iris Mulej, slovenska miss s dvije krune

Klix.ba
Iris Mulej je fotomodel i manekenka iz Slovenije, a rođena je 19. juna 1981. godine u gradu Postojna. Ona je osvojila dvije titule ljepote, postala je Miss Universe Slovenije 2002. godine i Miss World Slovenije 2006. godine

Iris je krasila nekoliko naslovnica magazina kao što su Elle, OK, Fashion Avenue, FHM i drugih slovenskih i stranih časopisa. Karijeru je počela sa 16 godina kada ju je primijetila modna agentica Barbara Mison. Mulej važi za jednog od najuspješnijih modela u Sloveniji, a iza sebe ima niz kampanja i saradnji sa prestižnim brendovima.

Između ostalog, bila je i zaštitno lice proizvođača šampona Pantene, Stiefelkönig, Ed Hardy, Supernova, a dugi niz godina i najprepoznatljivije lice domaćeg brend donjeg rublja Lisca. Mnogo je vremena provela u inostranstvu, gdje je živjela i radila u modnim metropolama kao što su Milano, London, Miami, Los Angeles, Orlando i Istanbul.

Iris Mulej je završila Umjetnička školu nakita dizajna u Celju, a kasnije je studirala na Fakultet za sport u Ljubljani i u Frankfurtu.

Tridesetpetogodišnja brineta svaku priliku koristi za putovanje, a neke od destinacija koje je posjetila su Španija, Češka, Poljska, Grčka, Francuska, Njemačka, Švicarska i Monaco.

Atraktivna ljepotica je nedavno rodila djevojčicu Isabelle, a trenutno živi u Budvi sa nevjenčanim suprugom, crnogorskim biznismenom Admirom Barčićem.