|

Zimski pozorišni festival od 5. do 10. decembra

Zimski pozorišni festival od 5. do 10. decembra
0
F
FENA
3.12.2010. u 18:52
0
komentara
0

dijeljenja
Zimski pozorišni festival od 5. do 10. decembra Srebrenica
Šesti tredicionalni zimski pozorišni festival "Srebrenica Cultural Pump-Up!" 2010 održat će se od 5. do 10. decembra u Srebrenici, saopćili su večeras organizatori ovog kulutnog događaja.
Tokom šest godina održavanja, festival je prerastao u značajajnu manifestaciju, koja doprinosi kulturološkom razvoju ovog gradića i ekspresiji kreativnog izražaja mladih umjetnika Srebrenice i okoline.

Ovogodišnji festival otvorit će 5. decembra muzičko-teatarski performans "Podrum odbačenih igračaka" Dječijeg muzičkog pozorišta Srebrenica u režiji Mirele Trepanić, a bit će izveden u termina 15 i 19 sati.

Na isti dan, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, a u organizaciji sedam lokalnih nevladinih organizacija i Općine Srebrenica, bit će realiziran program zabavnog sadržaja.

Na festivalu će biti odigrane brojne predstave pozorišnih trupa iz BiH i Srbije, održane raznolike pozorišne i muzičke radionice za omladinu te neformalno druženje "Kultura za doručak" kojim se nastoji pokrenuti inicijativa za izradu kulturne strategije na području općine Srebrenica.

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra, po prvi put u Srebrenici bit će izvedena prva sevdah opera "Razlike u rušenjima" u produkciji Opera Circus, teatarske kompanije iz Velike Britanije.

Tim povodom bit će upriličen prijem ambasadora Velike Britanije u BiH Michaela Tathama

Kako su organizatori najavili festival bi trebali posjetiti brojni pripadnici iz kulturnog života BiH, Srbije, Hrvatske i svijeta, a među njima i glumica Mirjana Karanović, pozorišna rediteljica Lenka Udovički, britanski kompozitor Nigel Osborne i mnogi drugi.

Ulaz za sve festivalske aktivnosti je besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.