Kultura
0

Završen 5. dan Kid's festivala

FENA
Visoki predstavnik Evropske unije u Bosni i Herecegovini Valentin Inzko posjetio je u utorak, petog dana održavanja, Kid's festival.

"Želim čestitati organizatorima ovog jedinstvenog događaja za djecu, i siguran sam da nas ako svi budemo slušali dječije želje, snove i prijedloge čeka bolja budućnost", izjavio je Inzko okupljenim novinarima.

Promotivne štandove svojih ambasada posjetili su ambasadori Velike Britanije i Italije.

"Britanska ambasada već dvije godine podržava Kid's festival u BiH. Mislim da je ovo odlična incijativa koja djecu iz cijele BiH dovodi u Sarajevo i pruža im priliku da se odlično provedu i imaju divan dan. I ove kao i prethodnih godina naša ambasada je presretna što može da podrži ovako zanimljiv festival", istakao je Michael Tatham, ambasador Velike Britanije u našoj zemlji.

"Posebno mi je drago što mogu biti na festivalu ove godine. Ovo je već tradicija da italijanska ambasada prisustvuje. Vidio sam veliki broj predstavnika država EU koje su prisutne i predstavlja mi posebno zadovoljstvo da i mi budemo među njima", kazao je ambasador Raimondo De Cardona.

Prvi put svoj promotivni štand na Kid's festivalu danas je predstavila Ambasada Srbije, a cjelodnevni program završen je prikazivanjem filma Planeta 51, saopćeno je iz pressa Kid's festivala.