Kultura
20

Završen 4. međunarodni dječiji festival folklora

Klix.ba
Sa Sarajevskog aerodroma su danas ispraćeni posljednji gosti 4. Međunarodnog dječijeg festivala folklora "Ilidža" koji su na festival doputovali iz daleke Rusije, a nešto prije njih i učesnici iz: Albanije, Crne Gore, Srbije, Poljske, Rumunije, Hrvatske i Turske su se uputili svojim domovima, sretni i zadovoljni programom i gostoprimstvom organizatora KUD "Gajret" Sarajevo, kao i gostoprimstvom svih Bosanaca i Hercegovaca koje su sreli tokom petodnevnog boravka u Bosni i Hercegovini.

Očarani, kulturnio-historijskim spomenicima i turističkim ljepotama Ilidže, Sarajeva, Konjica, Jablanice, Mostara i Blagaja, koje su posjetili kroz programski sadržaj, puni pozitivnih utisaka, izrazili su želju za ponovnim dolaskom i naredne godine.

Na ovom festivalu učestvovalo je oko 1000 učesnika, izvodeći bogat kulturno umjetnički program, koji je iz noći u noć, iznova oduševljavao sve prisutne.

Svi željni tog susreta, organizator KUD "Gajret“" najavljuje, da će se naredni, sada već, peti po redu Međunarodni festival folklora održati od 20-25. juna 2014. godine.