Podržimo
42

Za završetak kulturnog centra Mikser House u Sarajevu potrebno još 75.000 eura

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U septembru će se u Sarajevu, u industrijskoj zoni naselja Pofalići otvoriti Mikser House, mjesto afirmacije i promocije kulture, muzike i umjetnosti općenit. Za otvorenje Mikser Housea Sarajevo do sada su prikupljene 3/4 neophodnih sredstava, a još je potrebno oko 75.000 eura.

Ideja za pokretanje jednog ovakvog projekta u Sarajevu došla je nakon što je Mikser House Beograd zabilježio sjajne rezultate. Za pet godina postojanja u beogradskom Mikser Houseu održano je više od 1.500 događaja koje je posjetilo više od milion ljudi.

Mikser tim poručuje da će preostali neophodni dio sredstava nastojati obezbijediti solidarnim finansiranjem građana, zainteresovanih kolekitva i budućih posjetilaca Mikser kuće.

Mikser Hosue je zamišljen kao mjesto gdje se afirmišu lokalni talenti i modeli kulturne reintegracije.

"Duboko smo uvjereni da će Mikser House u Sarajevu biti snažan katalizator kulturnog i civilizacijskog dijaloga među mladim ljudima u regionu bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, uvažavajući osnovne postulate apsolutnih vrijednosti na kojima Mikser House iz Beograda već godinama gradi svoj mukotrpni put samoodrživosti i postojanja na kulturnoj sceni regiona, bez ijednog dinara državnog finansiranja. Ti postulati su – multikulturizam, tolerancija, kreativnost, pomirenje i podsticanje kreativnog preduzetništa kod mladih, kao ozbiljne razvojne šanse za prosperitet budućih generacija na Balkanu", poručuju iz Mikser Housea Beograd.

Svi građani koji žele pomoći završetak radova na ovom vrijednom projektu više informacija mogu pronaći na ovom linku.

Umjetnički direktor Mikser Housea Sarajevo bit će Almir Kurt Kugla.