Kultura
283

Božo Vrećo snima a capella album: Dat ću sebe cijelog, želim da mi dušu osjetite...

Piše: Lejla Čolak
Božo Vrećo/Foto: Facebook
Božo Vrećo/Foto: Facebook
Talentovani interpretator bosanske sevdalinke <a href="http://www.klix.ba/magazin/muzika/bozi-vreci-bog-je-darovao-glas-kojim-ozivljava-stare-sevdalinke/130802112">Božo Vrećo</a> sutra putuje u Mostar, gdje počinje snimanje svog novog, <i>a capella</i> albuma.

"Repertoar je pomno pripremljen i jedino što želim jeste da tokom tri dana snimanja u Mostaru dam sebe, sebe cijelog, da mi dušu osjetite i da vas sevdalinke koje otpjevam odnesu u nečiji zagrljaj, podsjete na nečije šapate ljubavi i izmame suze...", napisao je Božo na svom Facebook profilu.

Dodao je kako je jako uzbuđen i sretan, te se zahvalio Gramofonu Sarajevo na saradnji na albumu koji će, kako kaže, biti "drugačiji, intimniji, mističniji" i za koji se nada kako će pronaći put do srca njegovih slušatelja.

U kratkom razgovoru za portal Klix.ba, Vrećo je kazao kako će snimanje novog albuma svakako biti izazov, budući da se radi o a capella stilu i izvedbama bez pratnje muzike.

Božo je inače vokal i član ansambla Halka, koji izvodi tradicionalnu bosansku sevdalinku, u čiju postavu čine priznati sarajevski muzičari - gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionista Anes Beglerbegović.

Ansambl Halka je nastao u aprilu 2013. godine, a u julu iste godine su objavili svoj album prvijenac sa 14 izvedbi.

Na repertoaru ovog ansambla nalaze se obrade pjesama Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića i Emine Zečaj, te velikana bosanske sevdalinke, kao što su Zaim Imamović, Omer Pobrić, Safet Isović i Himzo Polovina.