{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vještice" posljednja predstava ove sezone u SARTR-u

18.6.2013. u 16:13
0
1
"Vještice" posljednja predstava ove sezone u SARTR-u
0
"Vještice" posljednja predstava ove sezone u SARTR-u
U četvrtak, 20. juna 2013. godine u terminu od 18h na dječijoj sceni Sarajevskog ratnog teatra „Sartrčići“ publika će moći pogledati dječiju predstavu "Vještice" autorice Almire Drino. Ovo je ujedno i posljednja predstava koja će igrati na sceni SARTR-a u sezoni 2012/2013.
Predstava "Vještice" je nastala iz projekta „Bajke za djecu i odrasle“ koji je inspirisan engleskim i francuskim slikovnicama "Vještica Winnie", najvećeg uspjeha engleske književnosti za djecu, i „Kongres vještica“, a koje su za bosaskohercegovačko tržište prevedene i objavljene u izdanju TDK Šahinpašić. U 45 minuta trajanja ove interaktivne predstave glumci Maja Salkić, Amila Terzimehić, Ana-Mia Milić, Sead Pandur i Igor Skvarica, mališanima i odraslima u publici pokazuju kako se čitaju bajke u pozorištu i stvara novi svijet mašte sa djecom. Predstava je prilagođena djeci uzrasta do devet godina, a svoje izvođenje u ovom obliku imala je na 52. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, 04. oktobra ove godine. Dječija predstava “Vještice” dobitnik je nagrade Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Children MESS, ovogodišnjem Festivala MESS.

Predstava “Vještice” je realizirana u koprodukciji Sarajevski ratni teatar, Francuski kulturni centar ‘’Andre Malraux’’ i Agencija Diwan, režiju potpisuje ansambl, muziku Muharem Vojniković, a scenografiju Maja Cerić.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili putem maila [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: