Kultura
0

Velika Egipatska noć u Sarajevu 24. i 25. septembra

Sarajevo-x.com
Ambasada Arapske Republike Egipat organizuje kulturnu manifestaciju "Noći Egipta u Sarajevu", na dijelu Trga djece Sarajeva br. 1, ispred BBI Centra 24. i 25. septembra.

Događaj je organizovan pod pokriviteljstvom Nj. E Karima Sharafa, ambasadora Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini i Salmira Kaplana, ministra kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine.

 Manifestacija bi se trebala realizirati 24. i 25. septembra.2011. U sklopu manifestacije planirana je izložau fotografija iz života Egipćana, video prezentacija turizma u Egiptu i nastup egipatske folklorne grupe "Altanura".

 Sve ove aktivnosti održat će se u velikim šatorima na platou ispred BBI Centra, a nastupt će i folklorna grupa.

Egiipatski ambasador će prirediti svečano otvaranje manifestacije u svojoj rezidenciji, u prisustvu uglednih gostiju iz političkog, diplomatskog života, članova egipatske dijaspore, i BH sredstva javnog informisanja 23. septembra 2011.

   Egipatska ambasada se nada da će ova manifistacija ojačati emotivne i bratske veze između dvije zemlje i naroda, te ima čast pozvati građane  BiH da prisustvuju "Noćima Egipta u Sarajevu".