Jajce
0

Večeras 'Igra plakanja' i dodjela nagrada Igara

FENA
"Igra plakanja" koju je prema tekstu Almira Imširevića režirao Gorčin Stojanović, a u produkciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva, posljednja je u nizu od sedam predstava Pozorišnih/kazališnih igara u Jajcu koje se završavaju večeras.

Ovu predstavu publika u Jajcu imat će priliku pogledati večeras.

Uloge su ostvarili Izudin Bajrović, Ejla Bavčić, Ermin Sijamija te Višnja Bakalar. Scenografija i muzika izbor je reditelja Stojanovića, dok kostimografiju potpisuje Lana Cvijanović.

Nakon predstave uslijedit će i proglašenje pobjednika Festivala. Ovaj put zbog pomjeranja termina u kojem je predstava trebala igrati, žiri će o svim nagrađenima odliku donijeti tek iza gledanja predstave "Igra plakanja".

O nagradama odlučuje stručni žiri kojeg čine Admir Glamočak, glumac iz Sarajeva (predsjednik), Nataša Glišić, teatrolog iz Banjaluke, Mladen Bićanić, teatrolog iz Zagreba, Mustafa Skopljak, vajar iz Sarajeva i Sead Đulić, direktor Mostarskog teatra mladih.

Ovaj žiri dodijelit će nagradu za nabolju predstavu u cjelini, za nabolju režiju, najbolja glumačka ostvarenja (nagrađuje se pet glumaca/glumica), najboljeg mladog glumca/glumicu, najbolji dramski tekst savremenog autora, najbolju scenografiju, kostimografiju i najbolju muziku.