26. Susreti pozorišta BiH
0

Večeras dodjela nagrada najuspješnijima

SRNA
U Brčkom će večeras biti završeni 26. Susreti pozorišta BiH proglašenjem najuspješnije predstave i uručenjem nagrade najistaknutijim protagonostima, prema ocjeni, publike i stručnog žirija.

Predstavom "Žaba" u izvođenju četvoročlane glumačke ekipe sarajevskog "Kamernog tetra 55" sinoć je završen takmičarski program festivala.

"Predstava 'Žaba' nosi poruku optimizma i opominje da ne čekamo da nam promjene nabolje donese politika, što se ovdje teško može dogoditi", rekao je reditelj Elmir Jukić učestvujući na okruglom stolu po okončanju sinoćnje predstave, čiji je autor Dubravko Mihanović.

Prema riječima banjalučkog pozorišnog kritičara Aleksandra Grandića, ovo je ljekovita predstava za sve one koji su pokušavali da stave pištolj na čelo ili da sjednu na bombu, tražeći na takav način rješenje iz teške životne situacije. 

Pozorišni kritičar Mladen Bićanić iz Zagreba predstavu "Žaba" ocijenio je kao dokumentarnu, naglasivši da je njena naročita vrijednost što nije fotokopija originala. 

Na samom kraju 26. Susreta pozorišta BiH  publika u brčanskom domu kulture gledaće predstavu "Folklorna magija" u izvođenju Dječijeg pozorišta Republike Srpske koja je uvrštena u netakmičarski program ovogodišnjeg festivala.