{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro počinje Hadžići Film Festival: Ovo je prilika za mlade da pokažu talenat

7.10.2015. u 08:59
35
12
Uskoro počinje Hadžići Film Festival: Ovo je prilika za mlade da pokažu talenat
35
Uskoro počinje Hadžići Film Festival: Ovo je prilika za mlade da pokažu talenat
Srednjoškolski centar Hadžići i sekcija Movie Club već drugu godinu zaredom organizuje Hadžići Film Festival.
"HFF predstavlja festival amaterskih filmova na kojem mladi imaju priliku da pokažu svoj talenat i osvoje vrijedne nagrade. Pored takmičenja u oblasti filma, ove godine smo uveli i jednu novinu, a to je takmičenje u fotografiji", saopćio je organizator festivala.

Nedavno je raspisan i javni poziv za učešće na Festivalu na koji se mogu prijaviti učenici srednjih škola, studenti i pripadnici nevladinih organizacija i pojedinci dobne skupine do 20 godina.

Festival se održava u pet kategorija: dokumentarni film (trajanja do 10 minuta ), igrani film ( trajanja do 15 minuta ), eksperimentalni film, spot i animirani film.

Svi prijavljeni filmovi trebaju biti dostavljeni na CD-u ili DVD-u, ili link sa jednog od video servisa emailom na ([email protected]). Uz CD ili elektronskom prijavom, obavezno je dostaviti i prijavu sa sljedećim podacima: naziv filma, trailer, autor filma, ime i prezime mentora, naziv škole ili organizacije, sinopsis, fotografiju iz filma, žanr filma te kontakt telefon škole ili organizacije i e-mail.

"Filmovi koji su prošle godine bili prijavljeni na takmičenje, neće ulaziti u konkurenciju za najbolji film. Za prvonagrađene filmove osigurane su vrijedne novčane nagrade. Sve filmove poslati na adresu Anđelka Lažetića br. 17 sa naznakom "Za drugi festival amaterskog filma u Hadžićima" najkasnije do 17.10.2015. godine.

HFF će se održati u četvrtoj sedmici oktobra u multimedijalnoj sali Hadžići. višpe informacija potražite na zvaničnoj Facebook stranici festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: