Kultura
197

Uoči SFF-a: Na Bookingu već rezervisano više od 70 posto smještaja u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Prema podacima najpopularnije internet stranice za rezervaciju smještaja Booking.com, broj smještajnih kapaciteta u Sarajevu, koje imaju u svojoj ponudi, je u proteklih godinu dana ostvario porast od 100 posto.

U augustu prošle godine u Sarajevu je bilo ukupno 205 smještajnih objekata, dok ih je u istom mjesecu ove godine u Sarajevu prijavljeno ukupno 407.

Prošle godine je na dan otvaranja Sarajevo Film Festivala bilo rezervisano 80 posto smještajnih kapaciteta u Sarajevu, dok je ove godine, šest dana prije početka festivala, već rezervisano 71 posto smještajnih jedinica.

Situacija se mijenja iz minute u minutu, te se očekuje da će, ukoliko se rezervacija smještaja nastavi ovim tempom, taj procenat rasti ka 90 posto na prvi dan SFF-a.

Festival je iz godine u godinu sve popularniji i privlači sve više posjetilaca, kako iz BiH, tako i iz ostatka svijeta, čemu svjedoči ovaj nevjerovatni porast ponude smještajnih objekata.

Jasno je da pored velikog doprinosa kulturnom razvoju Sarajevo Film Festival u velikoj mjeri doprinosi i ekonomskom i privrednom razvoju BiH, što ga čini jednim od najznačajnijih događaja u državi.

Sarajevo Film Festival počinje 14. augusta i trajat će do 22. augusta, a idealna je poslastica za sve ljubitelje filmova iz zemlje, regije i svijeta, kao i događaj koji učini da glavni grad Bosne i Hercegovine u tom periodu nikad ne spava, dajući mu posebnu energiju.