Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrlo vrijedna stvar za univerzitetsku biblioteku koja je imala svakako dosta oskudan materijal.svaka pomoc je dobro dosla.Sve pohvale za ministra Masica za ovu divnu gestu.
Daje sve od sebe da poboljsa uslove ucenicima da bolje uce i da napreduju. Nemam kritika za njegov rad, profesionalac je u svom poslu.
Svaka cast!!! Na Damira Masica se trebaju ugledati svi ministri!!
Jedini covjek koji radi svoj posao. Hvala Vam :)
lijepo lijepo sad ce izbori
Ovo su knjige koje je Kaplan obezbijedio preko Fondacije za izdavastvo i jedan dio dao na raspolaganje Masicu. Evo vidim da se Fondacija za izdavastvo nigdje ne spominje. Bas onako fino pokupljeni jeftini politicki poeni!
ZMIRENJE DUGA IZDAVAČA KROZ OTKUP KNJIGA Vlada FBiH je odobrila Fondaciji za izdavaštvo da na ime izmirenja duga izdavača (glavnice i kamate) po osnovu revolving kreditnih sredstava, dodijeljenih od strane Fondacije, a na osnovu odluka Vlade, u ukupnom iznosu od 605.988,89 KM, izvrši otkup društveno vrijednih knjiga od dužnika/izdavača. Otkupljene knjige bit će ustupljene bibliotekama u FBiH, na osnovu prijedloga Fondacije za bibliotečku djelatnost. Saglasnost na spisak naslova koji će biti otkupljeni i biblioteka kojima će te knjige biti dodijeljene dat će federalni ministri kulture i sporta, te obrazovanja i nauke.
U obrazovanju nam je izlaz iz stanja u kakvo su nam drzavu doveli neobrazovani,Masic to zna i daje sve od sebe da to podrzi.
Obrazovanje je najvrjednija stvar koju svaki pojedinac moze ostvariti. Znanje niko nikada nikome ne moze uzeti. Ulatganje u obrazovanje je nesto sto zasluzuje samo rijeci hvale
Đaba nam literatura kad se u ovoj državi znanje i kultura ne vrednuju i kad 75% mladih ljudi traži bilo kakvu šansu samo da ide odavde. Znamo svi šta se vrednuje porodične veze i mito od oko 20000 KM.
Ovo je doista bilo vrlo bitno za univerzitetsku biblioteku,veoma lijep gest.Samo tako nastavite ministre Masicu.
Definitivno vazan potez i prije svega potreban .. svaka cast, ovo su stvari u koje se uvijek treba ulagati ...
Kapa do poda za ovo!!!! Konačno se pažnja posvećuje pravim stvarima!
Evo sta se desi kada se mladima da prilika da budu na ovakvim funkcijama. Cestitke
Džaba tolike knjige kad ih niko ne čita,lakše otići na google ukucat i čitat sra.nje po wikipediji .
Ima nas još koji čitamo.
jeste 0,1% ,slažem se
Dobro je da se u ovoj našoj zemlji posvećuje pažnja obrazovanju i kulturi, da ova mladost ne propada!
Bravo ministre ! Ovaj poklon ce mnogo znaciti ! Treba da se ustanove kulture paze i njeguju !!
Zaista je do sada stanje bilo katastrofalno, sve pohvale Masicu za ovu inicijativu!