Izložba najljepših fotografija
8

Una - rijeka koja oduzima dah

Klix.ba
Izložba u Gradskoj galeriji u Bihaću
Izložba radova sa konkursa za najbolju fotografiju rijeke Une otvorena je u Gradskoj galeriji u Bihaću. Ova izložba rezultat je takmičenja koje je udruženje ABC organizovalo u sklopu projekta "I Love Una".

Takmičenje je poprimilo regionalni karakter, a fotografije Une su viđene čak i preko okeana.

U periodu od dva mjeseca na Facebooku je prikupljeno oko 400 prelijepih fotografija, a njih 60 izloženo je na izložbi, od toga 30 sa najvećim brojem lajkova i 30 po izboru stručnog žirija.

Članovi žirija su naglasili da ne postoji najljepša fotografija Une, ali rukovodeći se motivom i nazivom projekta "I love Una" odlučeno je da fotografija Sulejmana Muratovića, nastanjenog u Tuzli, ima najviše sadržajnih i emotivnih karaktera, te je se s pravom jednoglasnom odlukom proglašena pobjedničkom fotografijom takmičenja u 2012. godini.

Drugoplasirana fotografija je fotografija Irfana Alijagića iz Bihaća sa motivom orla u kanjonu Une, dok je za trećeplasiranu odabrana fotografija Indira Merdanovića iz Bosanskog Novog sa motivom unskih kupača. Čestitajući im na radovima, nagrade pobjedinicima je dodijelio načelnik općine Bihać Albin Muslić, nakon čega je i otvorio izložbu.