Ukazala na ratna zbivanja
283

Umjetnica iz Palestine snimljena dok je crtala mural na ruševinama u Gazi

L. R.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Mlada umjetnica iz Palestine snimljena je kako crta mural usred ruševina u Gazi.

Kako prenosi Middle East Monitor, izraelski zračni napadi nastavljaju se i u 2024. godini, ali to nije spriječilo mladu Palestinku da svojim talentom ukaže na situaciju na ovom području.

Video je snimljen dronom, a kako je moguće vidjeti djevojka na urušenom zidu crta mural posvećen žrtvama rata.

"Upečatljivo umjetničko djelo umjetnice iz Gaze prikazuje razorni učinak sukoba usred ruševina Gaze i skreće pažnju na ljudsku tragediju koja se odvija u regiji", napisali su.

Slikarsko platno i cijele fasade zamijenila je ruševinama, gdje je nacrtala kuću, palestinskog vojnika, dok je u pozadini crnim obrisima iscrtala izraelske vojnike.

Na dijelu ruševine ispisala je "Gaza 2024." i dodala statistiku gdje svaki broj predstavlja potresnu priču o gubitku i razaranju: 21.672 smrti, uključujući 9.000 djece, 6.450 žena, 312 liječnika i 350.000 domova.

Izraelci su jučer granatirali školu u Gazi gdje je poginulo najmanje šest osoba. U međuvremenu, saopćili su kako će se rat protiv Hamasa vjerovatno nastaviti tokom 2024. godine i naveli da su spremni za dugotrajne borbe. Od početka rata, 7. oktobra u Gazi ubijeno skoro 22.000 Palestinaca.