Povodom Dana nezavisnosti
34

Učenici Treće osnovne škole iskazali ljubav prema domovini

Klix.ba
U četvrtak je u prostorijama Treće osnovne škole u Sarajevu održana je priredba pod nazivom "Tu, u domovini smo“, koju su povodom Dana nezavisnosti realizovali učenici, roditelji i nastavnici.

Kao dio programa, gosti su mogli pogledati i koračnicu koja, simbolizuje put ka boljem, svjetlijem, kvalitetnijem životu i obrazovanju.

Bosanska majka, temelj tradicije, požrtvovanosti, simbol herojstva, ljepote, nježnosti i vjere, pod okriljem naše prelijepe Bosne i Hercegovine na priredbi pjeva pjesmu ljubavi i suosjećanja.

"Danas slavimo Bosnu i Hercegovinu, slavimo postojanje naše domovine. Ta ljubav ne smije ostati samo na riječima, niti usamljeno slovo na papiru, voljeti i njegovati trebamo i našu kulturnu baštinu i tradiciju, naš sevdah, sevdalinku, naše ašikovanje, naš starinski bosanski rječnik, kulturne znamenitosti koje plijene pažnju cijelog svijeta. Njegujući sve to, mi njegujemo našu Bosnu i Hercegovinu“, kazala je koordinator projekta, nastavnica Nermana Šljivić.

“Posebnu zahvalnost dugujemo roditeljima, koji su se u velikom broju uključili u realizaciju navedenog projekta, te svo svoje slobodno vrijeme usmjerili ka zajedničkom cilju, a to je ohrabriti dijete da ponosno korača stazama života našom lijepom domovinom“, rekla je Samija Redžepagić, voditeljica projekta "Tu, u domovini smo“.

Poruka priredbe je bila jasna: Tu, u domovini smo. Ovdje smo. Spremni da bodrimo, hrabrimo i pomažemo jedni druge. Mi smo sadašnjost ali svakako i budućnost ove prelijepe zemlje“, riječi su Fatime Habote, direktorice Treće osnovne škole.