{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zemaljskom muzeju dežurao i direktor Hypo banke: Nadam se da će muzej uskoro biti otvoren

25.8.2015. u 16:50
50
16
U Zemaljskom muzeju dežurao i direktor Hypo banke: Nadam se da će muzej uskoro biti otvoren
50
Danas je u Zemaljskom muzeju BiH, u sklopu akcije Ja sam muzej, dežurao i direktor Hypo Alpe-Adria-Bank Dragan Kovačević.
Kovačević je za Klix.ba rekao kako je danas došao ispred Hypo Alpe-Adria-Bank s ciljem da podrži akciju čiji je krajnji cilj da se otvori Zemaljski muzej BiH koji je već tri godine zatvoren zbog neriješenog statusa.

"Dajemo punu podršku akciji da se Zemaljski muzej otvori, da što prije otvori svoja vrata i počne raditi te da se u konačnici održi", kaže Kovačević.

On smatra da svi dijelovi društva mogu i trebaju pomoći Zemaljskom muzeju, ali da bi prevashodno trebalo riješiti status i finansiranje muzeja.

"Normalno, država je najodgovornija i treba iznaći načine za funkcionalan rad muzeja. Pored države, i ostali mogu pomoći a mi kao društveno odgovorna kompanija redovno prepoznajemo kulturno-sportske manifestacije te ih nastojimo pomoći", dodaje Kovačević.

Direktor Hypo Alpe-Adria-Bank kaže da neće izostati pomoć ni kad je u pitanju Zemaljski muzej te da će Hypo Alpe-Adria-Bank iznaći načine da pomogne rad Zemaljskog muzeja BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: