{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zemaljskom muzeju danas dežuraju ambasador Hellbach, Jakob Finci, Ivica Šarić

F
7.8.2015. u 08:50
120
8
U Zemaljskom muzeju danas dežuraju ambasador Hellbach, Jakob Finci, Ivica Šarić
120
U Zemaljskom muzeju danas dežuraju ambasador Hellbach, Jakob Finci, Ivica Šarić
Foto: Arhiv/Klix.ba
U sklopu građanske akcije solidarnosti "Ja sam Muzej", peti dan dežura danas će početi dolaskom njemačkog ambasadora u BiH Christiana Hellbacha i atašea za kulturu Jensa Wagnera.
Uslijedit će dežure Jakoba Fincija, Ivice Šarića, Ognjena Blagojevića, Amre Ekmečić, Daniele Gogić, Ismara Muslije, Luke Agelaste, Adija Hasanbašića, Džejle Glavović-Očuz, Rubine Čengić, Stele Kovačević, Tanje Ćurić, te članova Udruženja Čeha "Češka Beseda“ Sarajevo s Klarom von Kriegsheim Kadlecovom, zamjenicom ambasadora Republike Češke.

Također, prof. dr. Damir Marjanović i prof. dr. Salmedin Mesihović dežurat će u Zemaljskom muzeju BiH i tom prilikom, u prostoru Botaničke bašte Muzeja, kod Zgošćanskog stećka, bit će održano naučno predavanje o genetičkom i ilirskom nasljeđu ovih prostora.

Realizacija predavanja će biti omogućena zahvaljujući podršci Hamdije Pašića, Tarika Kapetanovića, Tina Marjanovića, Samira i Anese Omerefendić, te Almasa Smajlovića.

"Kritična masa“ biciklista u Sarajevu, također, podržava akciju, saopćili su organizatori.

Biciklisti će tokom održavanja sedme "Kritične mase“ krenuti svoj počasni krug upravo ispred Zemaljskog muzeja BiH.

Tako će danas i oni dići svoj glas, te održati "Kritičnu masu“ na kojoj će dati do znanja da su i oni uz Zemaljski muzej.

Akcija "Ja sam Muzej“ realizira se u suradnji s partnerskom organizacijom Mediacentar Sarajevo u sklopu Projekta održivosti civilnog društva u BiH i podržana je od USAID-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: