Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nigdi se ne more pročitati što se more pročitati na Klixu. Sva srića da se povjest Hrvata može naći u mnogim arhivima, a posebno Vatikanu i to od sedmoga st. I Dante piše o Hrvatima, a eto i Kulin Ban, jedina titula koju niko nema osim Hrvata postaje premet svojatanja i zašto bi onda Hr dala dokumente, koji se osporavaju.
@tiramola Titula "Ban" nema nikakve veze sa Hrvatskom već sa Mađarskom. To što vi izmišljate povijest ne znači da je ona de fakto i takva. Bosna je bila Mađarski banat i odatle proističe titula "Ban". Edukuj se malo.
A oni nama ne daju povelju kulina bana. Nabjem ih i njihovu dvolicnost
Naravno na izložbi je vjerna kopija. Pravi original je, kao i kod svakog velikog djela, zašuškan na sigurno
Jednom kad sve ovo bude juce kad zora svane, a svanuce nemoj da ti bol grudi steze sto nisi bio tu kad je bilo najteze Daj mi dan u kom si sretan daj mi samo mrvu toplog ljeta daj mi snove koji nocna mora ne postanu budi ruka koja Bosnu brani budi ruka koja Bosnu hrani da vec sutra nasi snovi java postanu Dan bez svijetla, zora bez pijetla