{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Visokom otvorena izložba Muzeja ratnog djetinjstva

23.7.2016. u 16:35
9
4
U Visokom otvorena izložba Muzeja ratnog djetinjstva
9
Izložba Muzeja ratnog djetinjstva otvorena je u Kulturnom centru Altindag-Visoko, sinoć u 19 sati. Građani i građanke Visokog došli su pogledati unikatnu kolekciju koja nakon Sarajeva i Zenice gostuje u Visokom, a neki od njih su donijeli, te umuzejili svoje uspomene na ratno djetinjstvo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na otvaranju izložbe, direktorica JU Centar za kulturu i edukaciju Visoko, Mensura Alibegović, istakla je zadovoljstvo što Visoko ima priliku ugostiti ovu izložbu, te pozdravila inicijativu i pozvala građane Visokog da posjete izložbu i uključe se u stvaranje kolekcije.

"U Muzeju ratnog djetinjstva posebno nam je važno putovati po Bosni i Hercegovini kako bismo svima dali priliku da upoznaju naš projekt, i da ispričaju svoje priče, odnosno umuzeje svoje uspomene. Upravo zbog toga pozivi za gostovanja u inostranstvu zasad čekaju, dok ne završimo našu turneju po BiH. Čeka nas još 12 gradova, i radujemo se razgovoru sa građanima i građankama širom Bosne i Hercegovine", rekao je na otvaranju inicijator i direktor Muzeja ratnog djetinjstva, Jasminko Halilović.

Izložba ostaje otvorena u subotu i nedjelju, 23. i 24. jula, od 12 do 20 sati. Ulaz je slobodan, a iz Muzeja ratnog djetinjstva pozivaju sve građane Visokog i okoline da posjete izložbu idonesu svoje uspomene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: