Šest autora iz Srbije
134

U Vijećnici otvorena izložba "Savremeni srpski umjetnici"

FENA
Foto: FENA
(Foto: FENA)
Izložba slika "Savremeni srpski umjetnici" šest autora koji su članovi Udruženja likovnih umjetnika Srbije, otvorena je večeras u sarajevskoj Vijećnici.

Kustosica izložbe Olivera Vukotić kazala je da joj je namjera bila da mali isječak srpske savremene likovne scene prezentira u Sarajevu, rukovodeći se činjenicom da to bude šest različitih, stilski autentičnih i osobenih autora koji su odavno potvrđeni i koji su izgradili prepoznatljive likovne rukopise.

Svaki od autora, Milica Antonijević, Miroslav Lazović, Miodrag Mlađović, Vukašin Milović, Ervin Ćatović i Goran Čpajak, predstavili su se sa po tri djela, skulpturama ili slikama minimalizma, ekspresionizma ili apstrakcije.

Vukotić smatra da je saradnja u umjetnosti između Sarajeva i Beograda poželjna, kako bi došlo do razmijene energije, kreativnih potencijala, sučeljavanja poetika, likovnih pristupa, ali i međusobnog upoznavanja.

Naglasila je da je savremena likovna scena u Beogradu vrlo živa te da su otvoreni i za umjetnike svih generacija, od klasičnih medija do onih koji žele napraviti iskorak u nešto drugo.

"Bez obzira na sve što se dešava u našem društvu, umjetnost je uvijek bila otvorena za sve, i taj pluralizam izraza u Beogradu se jako njeguje, kao i u svim velikim gradovima", zaključila je Vukotić.

Izložba će biti otvorena do 7. februara.