HNK Mostar
0

U subotu premijera predstave "Ivica i Marica"

FENA
Mostar
Mostar
Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar, 16. oktobra na Maloj sceni izvest će premijeru predstave "Ivica i Marica", čime će biti otvorena Dječija scena za sezonu 2010/2011, saopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika HNK-a Mostar.

Premijera predstave bit će upriličena u 11 i 18 sati, s tim da će se svake iduće subote predstava redovno igrati u 11 sati.

Predstava je rađena po motivima braće Grim, a adaptaciju i režiju potpisuje Sanda Krgo-Soldo. U predstavi igraju Dragan Šuvak, Sanda Krgo-Soldo, Boris Marić i Nikolina Marić.

Govoreći o adaptaciji predstave, redateljica Krgo-Soldo je kazala kako je u predstavu dodala nešto što joj je uvijek bilo bolno čitajući tu bajku, a to je odnos oca i maćehe prema djeci.

"Zapravo sam pojasnila zašto se otac tako ponaša prema djeci i pokazala sam njegovu silnu ljubav prema njima", kazala je Krgo-Soldo.

Ona je najavila kako će HNK-a Mostar uskoro napraviti još jednu dječiju predstavu, kao i predstavu za redoviti repertoar početkom slijedeće godine, ali da čekaju novce koji su im obećani od kantonalnih vlasti kako bi mogli krenuti s realiziranjem.

Istaknula je kako kazalište mora "njegovati" kompletan uzrast od osnovne do srednje škole, te da će se ubuduće više bazirati i na predstavama za tinejdžerski uzrast.

Uz ostalo je kazala kako HNK Mostar uskoro planira otvoriti i dječji dramski studio, a najavila je i mogućnost otvaranja dramske akademije pri Sveučilištu u Mostaru.