{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Srebrenici održan zajednički koncert djece iz BiH, Srbije i Hrvatske

3.8.2018. u 21:15
155
47
U Srebrenici održan zajednički koncert djece iz BiH, Srbije i Hrvatske
155
Učesnici prvog regionalnog "Srebrenica muzičkog kampa", 150 djece iz BiH, Srbije i Hrvatske, večeras su održali zajednički koncert u punoj sali srebreničkog Kulturnog centra.
Zajednički dječiji orkestar izveo je više muzičkih numera različitih žanrova, nakon čega se predstavio i zajednički hor u čijem je sastavu nastupilo više od stotinu djece različitih uzrasta iz Srebrenice, Bratunca, Beograda, Niša, Zagreba i Pule.

Među dirigentima je bio i umjetnički direktor "Hora bečkih dječaka" Gerald Virt.

Večerašnji nastup održan je nakon petodnevnog zajedničkog vježanja i radionica hora i orkestra u okviru regionalnog muzičkog kampa u Srebrenici.

Ismar Porić, umjetnički direktor "Kuće dobrih tonova" iz Srebrenice koja je domaćin kampa, zahvalio je djeci za izuzetnu posvećenost muzici i programu kampa, svima koji su pomogli njegovo održavanje, kao i muzičkim stručnjacima koji su pripremili djecu za večerašnji koncert.

On je istakao da je ovo početak i da će se saradnja širiti.

Šestodnevni regionalni muzički kamp u Srebrenici biće završen sutra, a organizovan je, zahvaljujući podršci Fonda "Otvoreno društvo BiH" i austrijske organizacije "Seljaci pomažu seljacima" koja finansira rad muzičke škole i hora u "Kući dobrih tonova".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: