{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SARTR-u obilježeno 200 godina od objavljivanja bajki braće Grimm

20.12.2012. u 21:07
35
13
U SARTR-u obilježeno 200 godina od objavljivanja bajki braće Grimm
35
Pripovjedanjem bajki za djecu i odrasle večeras je u SARTR-u obilježeno 200 godina od objavljivanja čuvenih bajki braće Grimm.
Almira Drino, autorica projekta "Bajke za djecu i odrasle" kazala nam je da je ovo samo jedna od aktivnosti koju su organizovali u okviru pomenutog projekta, a u povodu obilježavanja prvog objavljivanja bajki i priča za djecu, braće Grimm.

"Prvi put knjiga je objavljena 1812. godine u Berlinu, a do sada je prevedena na 160 jezika svijeta i najprodavanija je njemačka knjiga ikad. Naša želja da je potaknemo djecu da što više čitaju knjige, pa smo tim povodom u Sarajevo pozvali gospođu Jasnu Held iz Dubrovnika, jedinu profesionalnu pripovjedačicu bajki na Balkanu koja je večaras pričala bajke za djecu, ali i za odrasle", ističe Drino.

Osim pripovjedanja bajki, u SARTR-u je večeras organizovan i mali market gdju su bili izloženi proizvodi zanatlija i ljudi koji su učestvovali u ovom projektu.

"Na jednom od štandova francuski kulturni centar "Andre Malraux"ponudio je posjetiocima svoje knjige, dok su na štandu njemačke ambasade knjige bajki djeci dijeljene besplatno. Pored toga, u suradnji sa kompanijom Meggle uspjeli smo podijeliti dosta paketići za naše najmlađe", naglasila je Drino.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: