{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SARTR-u dječija predstava "Plumb BO-BO, ZU"

F
12.5.2014. u 09:19
1
0
U SARTR-u dječija predstava "Plumb BO-BO, ZU"
1
U SARTR-u dječija predstava "Plumb BO-BO, ZU"
Dječija predstava „PLUMB BO-BO, ZU“ prva predstava za bebe u BiH, bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom.
Tražeći način komuniciranja sa publikom koja još "ne govori" ova predstava se oslanja na sposobnosti teatra, kao žive umjetnosti, da bez ikakvih tehničkih efekata zainteresira publiku. Predmeti koji se koriste u predstavi su ili jestivi ili napravljeni od materijala i bezbjedni su za dječije grickanje. Duhovita igra zvuka i pokreta, boje i oblika je pravi događaj i za svu teatarsku publiku. BO-BO simbolizira pokret, a ZU simbolizira zvuk, dva su klauna, koji se upuštaju u igru otkrivanja svijeta.

"Plumb BO-BO, ZU" pomaže i odraslima da progovore jezikom djece. Nekad i ne znamo koliko toga nam najmlađi mogu reći na „svom jeziku“!

Predstava je rađena u koprodukciji Aparat teatra i Sarajevskog ratnog teatra SARTR, režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde Kurt, a uloge tumače Maja Zečo i Dušan Vranić.

Na sceni SARTR-a predstava se igra u 4 termina u mjesecu maju i to: 13.05. u 18h, 14.05. u 18h i 18.05. u 11h i 17h. Cijena ulaznice: 10KM za roditelje, 5KM za školarce, za predškolski uzrast i bebe ulaz slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: