U Štrosmajerovoj ulici
69

U Sarajevu otvorena multimedijalna izložba "Indexi – u svemu naj, naj, naj..."

D. J.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Večeras je u ulici Štrosmajerova upriličeno svečano otvorenje multimedijalne izložbe: "Sarajevska muzička scena INDEXI – u svemu naj, naj, naj...".

Izložba će biti postavljena sve do 15. januara 2024. godine. Autorica projekta i izložbe je Amina Abdičević, grafički dizajn izložbe uradio je Branko Dursum. Stručni saradnik je Sead S. Fetahagić te autor likovnog priloga: Adis Elias Fejzić – ADDIS.

Ova izložba pruža sjajan uvid u svijet Indexa - historiju Sarajeva i prilika je pripadnicima svih generacija da osjete "duh Sarajeva" kojim Sarajevo ove godine na poseban način zrači.

Sarajevo je grad koji se voli. Sarajevo je priča koju svi žele čuti i vidjeti. Sarajevo je grad koji ima svoje simbole, a jedan od tih simbola su INDEXI.

"Ponosni smo što u kulturnoj mapi prednovogodišnjih dešavanja zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo u Štrosmajerovoj ulici Općine Stari Grad biti će upriličena izložba o INDEXIMA. Izložba o grupi koja je promjenila naš način razmišljanja, stil života mnogih građana grada i ujedno bila jedan od graditelja, avangarda onoga što se zove 'sarajevski duh', DNK po kojem nas prepoznaju i vole. Želja nam je, da bar na trenutak, budemo prvi, koji će uručiti novogodišnji poklon građanima Sarajeva. Želja nam je da gostima Sarajeva putem izložbe dočaramo, otkrijemo i ispričamo priče o istoriji života grada, da upoznaju naše simbole. Neka Indexi budu u Štrosmajerovoj ulici domaćini, a 'sarajevski duh' poželi dobrodošlicu", riječi su autorice Amine Abdičević.

Organizatori ističu i da posebnu zahvalnost za lični doprinos realizaciji izložbe duguju Ismetu Nuni Arnautaliću kao i Fadilu Redžiću Zlatanu Izetbegoviću, Zoranu Kuburi, Bojanu Hadžiabdiću, Ljubomiru Pavloviću, Ognjenu Tvrtkoviću i Siniši Škarici, Mladenu Jeličiću – Troki.