Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
stid me biti Bosnjak, kolko su se Bosnjaci prodali i postali stoka bez identiteta. Malo puse kitu Arapima, malo Turcima, a ko fol bi u Evropu. Daj ba.
Znate li vi uopste ko je kralj Fahd? Sta arapski jezik? Unistavate mi najljepsu drzavu na svijetu svojim licemjestvom, arapski/ turski sta vam je cilj??? Svi ste vi vjernici na aparatima. Bosnjakinja sam, al ovo sto od BiH radite, je za svaku mogucu kritiku.
Gdje vam je Memic, samo vam on fali.
nemas pojma, bolje ti je da sutis, po kojoj osnovi stavljas u isti rang jezik na kojem je objavljen Kur'an, Knjiga svih Muslimana i bilo koji drugi jezik ?!
" medjunarodni dan arapskog jezika" obiljezava se u Sarajevu???? Od kada to? Svasta ce pasti na pamet ovima nasim praznoglavcima.
sta ce Reis Kavazovic u ustanovi koja je leglo svega sto nevalja.. zar se on aktivno ne bori protiv vehabizma i slicnih sumljivih aktivnosti.. meni se cini da reis nas obmanjuje i on ne taj igrac koji rusi Bejha onakvom kakvom je decenijama znamo..
Kao sto brojne institucije stranih država obiljezavaju svoje dane kulture, pjesme, filma ili nekih otkrića u povijesti. Tako je i ova institucija obilježila "međunarodni dan" Arapskog pisma. Pitam se zašto se nešto prišiva nama, kad u tekstu lijepo stoji gdje i Ko je organizator toga. Mladi zatrovani umovi čitajte s' razumijevanjem! Ne vodite se tuđim mišljenjima! FORMIRAJTE SVOJE MIŠLJENJE! Pa će te i ovaj dan nečije kulture razumjeti, podržati ili čak obići!
Ustanova?
Da li je vjera koju ste primili prirodnija od hriscanstva koje se i dan danas sluzi u Crkvama na staroslovenskom jeziku ( i koja je evropska religija) kojem su pricali vasi preci ?!
Pa samo ortodoksi se mole na staroslavenskom, katolici na svom maternjem jeziku, a muslimani na arapskom. Dakle i pravoslavci i muslimani se ne mole na maternjem jeziku. Veoma cudno, jer moleci se i jedni i drugi pojma nemaju sta izgovaraju. Zar nije tako?
potomak Abdulvehaba direktor Fahdovog centra u Sarajevu, baš simpa. samo su galabije zamijenili sa odijelima. https://en.wikipedia.org/wiki/Al_ash-Sheikh
Ne treba ni popunjavati onaj upitnik ako uopste iko i zna popuniti,nece nad ni primitiu EU..
Ma ja BA kad je bal nek" je maskembal.
bolje arapski nego engleski.