{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U prvoj sedmici Sarajevske zime realizirana 52 programa

F
15.2.2010. u 12:13
0
0
U prvoj sedmici Sarajevske zime realizirana 52 programa
0
U prvoj sedmici Sarajevske zime realizirana 52 programa
Ibrahim Spahić
Na redovnoj pres-konferenciji Sarajevske zime direktor Festivala Ibrahim Spahić rekao je da su od 7. do 14. februara realizirana 52 programa. U programima su učestvovala 1.454 umjetnika, a programi su održavani na 22 lokacije.
Na programu Sarajevske zime večeras na sceni Kamernog teatra gostuje Mostarski teatar mladih (MTM) s predstavom "Njegove tri sestre" u režiji i adaptaciji američkog reditelja Scotta Fildinga.

Direktor MTM Sejo Đulić rekao je da je riječ o predstavi rađenoj prema Čehovu te da u njoj glume četiri glumca.

Armin Hadžimusić, glumac u predstavi, ističe da se na predstavi radilo dugo, a da je realizirana u toku prošle godine.

Naglasio je da je ova adaptacija Čehova aktualna s našim današnjim trenutkom, naročito Mostarom. Gdje sve više ljudi traži "Moskvu" neko mjesto gdje je bolji život.

Dramaturg predstave je Dragan Komadina. U predstavi glume: Snježana Martinović, Hristina Mouratidou, Amra Prutina i Armin Hadžimusić.

Njemački državni teatar i Temišvar (Rumunija) predstavit će se večeras na sceni SARTR-a s tri kratke predstave Davida Ivesa u režiji Radu-Alexandru Nica.

U prostoru Turskog kulturnog centra bit će prikazani turski filmovi: “Esma”, u režiji Koraya Caliskana i “Kako si?”, u režiji Ozlema Akovaligila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: